Skip to content

ПРЕМИЕРА – Донаторска Театарска Претстава “ТУНЕЛ”

Дата:

3 мај, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Центар за Култура "Бели Мугри"

Ја имаме честа да Ве поканиме да ни се придружите во Среда 03.05.2023 година во Центарот за Култура Бели Мугри – Кочани на ПРЕМИЕРА на Театарска Претстава “ТУНЕЛ”.

Претставата е во Режија на Кристина Атанасова Арсова, Инспициент Зорица Митева со учество на нашите талентирани Глумци Аматери: Анастасија Михаилова, Љупка Јорданова, Надалина Грозданова, Кристијан Арсов, Бранко Јорданов, Драгана Анастасовска, Иван Арсов, Маја Петрова, Лина Крстова, Матеј Беличев и Благица Иванова.

Претставата е под покровителство на Ротари Клуб Кочани-Виница во соработка со Општина Кочани, и истата е зародиш на еден проект кој треба да вроди со оформување на Драмска академија во Кочани.

По својата премиера на 3ти Мај 2023 говина, претстава ќе биде и единствен претставник на нашиот град на јубилејниот 60ти Драмски Аматерски Фестивал на кој нашиот град е домаќин.

Сите собрани средства од претставата ќе бидат употребени за оформување на Драмската Академија во нашиот град.

“Останало животворната вистина да ја отркиеме откако ќе сватиме дека неможеме да живееме одалечени од некого, без кого не можеме. А вистината во претставата е …”

Настанот заврши

Локација:

  • Центар за Култура "Бели Мугри"
  • Кочани
  • 2300

Детали

  • 3 мај, 2023 8:00 pm   -   9:00 pm
Сподели со пријатлите
Додади во календарот