Skip to content

Ротартакт Клуб Кочани - Виница Пример за младината

Придружи се на глобалното движење на млади лидери кои развиваат иновативни решенија за најитничките предизвици во светот. Клубовите со ротаракти ги здружуваат луѓето на возраст од 18-30 години за да разменуваат идеи со лидерите во заедницата, да развиваат лидерски и професионални вештини и да се забавуваат преку услугата.

Во заедниците ширум светот, членовите на Ротари и Ротаракт работат рамо до рамо за да преземат акција преку услугата. Од големите градови до руралните села, Ротаракт ги менува заедниците како твоите.

Што е вклучено?

Членовите на Ротаракт одлучуваат како да ги организираат и водат своите клубови, да управуваат со сопствени средства и да планираат и спроведуваат активности и сервисни проекти. Спонзорите на ротационите клубови нудат водство и поддршка и работа со вашиот клуб како партнери во услугата.

Ротаракт