Skip to content

Комична Опера – Слугинка Господарка

Дата:

1 декември, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Мулти Културен Центар

Ја имаме честа да Ве поканиме да ни се придружите во Петок 01.12.2023 година во Мулти Културниот Центар – Кочани на Комичната Опера “Слугинка Господарка” од Ниш

Kомичната опера “Слугинка Господарка” за прв пат била изведена во Неапол во 1733 година и веднаш доживеала огромен успех кој обезбедил нејзино траење до денес.

Во една стара вила во Неапол, живее воображениот ерген Уберто со своите слуги. Слугинката Серпина, млада и убава, не ја бива за домашна работа, мрзелива е и дрска и фантазира за подобар живот. Преку многу трикови, Серпина со помош на глупавата слугинка Веспоне успева да го надмудри и заведе Уберто и да стигне до својата цел. Уберто сфаќа дека цело време ја сакал Серпина, па целата приказна има среќен крај.

ЛИЦА:
Серпина, слугинка: Маријана Давиниќ, сопран
Уберто, газда: Марко Милисављевиќ, бас-баритон
Веспоне, слуга: Александар Стевановиќ, актер
Слугинката: Анѓела Станковиќ

Режија: Милош Цветковиќ
Диригент: проф. Ивана Мировиќ
Чембало: Анѓела Станковиќ
Членови на оркестарот: Алекса Спасиќ, прва виолина
Миљана Трујановиќ, втора виолина
Анѓела Догоњиќ, виола
Наташа Палиќ, виолончело
Дописник: Анѓела Станковиќ
Сценографија и костими: Драгана Бреза и Душан Станковиќ
Кореограф, сценско движење: Даница Ничиќ

Техничка имплементација:
Роберт Драгутиновиќ
Немања Павловиќ

Времетраење на операта е 53 минути.

Гостувањето на Операта е под покровителство на Ротари Клуб Кочани-Виница и Ротари Клуб Штип во соработка со Фондацијата за Локален Развој Штип и УСАИД.

Сите собрани средства од претставата ќе бидат употребени во хуманитарни цели за Основното Музичко Училиште “Ристо Јуриков” – Кочани.

Купете ја вашата карта онлајн подолу, или на следниве продажни места:

Пролет Бар – Кочани
Александар Парк – Виница

Настанот заврши

Локација:

  • Мулти Културен Центар
  • Кочани
  • 2300

Детали

  • 1 декември, 2023 8:00 pm
Сподели со пријатлите
Додади во календарот